Een plan voor pensioen?

Hier zijn enkele tips om uw keuze te maken of je moet met pensioen gaan of blijven werken.

1. Overweeg Uw leeftijd

Als je in de 55 tot 65 jarige leeftijd bereik, met pensioen zal er aantrekkelijk lijken. Allereerst ingaan op uw leeftijd. Realistisch gezien, we hebben slechts een beperkt aantal jaar op deze Aarde. Kijken naar wat je zou nog willen bereiken met die resterende jaren. Wilt u tijd besteden aan gaan in de hele wereld? Of heb je geen doelen die je wenst te vervullen als het niet
Een andere oud-gerelateerde kwestie te overwegen is uw werkelijke leeftijd. " Je werkelijke leeftijd is een maat om na te gaan hoe oud je lichaam werkelijk is. Heb je ooit afgevraagd waarom een aantal mensen kijken over vijf jaar jonger dan ze in werkelijkheid zijn? Dit kan zijn omdat hun lichamen zijn echt van die leeftijd. De factoren die bepalen deze veroudering worden genetica en gezondheid gewoonten, voeding en anderen. Als je voelt dat je fysieke leeftijd is manier voorbij werken, mag je kiezen aan pensioen.

2. Gezondheid

Is uw gezondheid dat je ervan weerhoudt productief zijn in het personeelsbestand? Of is uw gezondheid maken van werk meer ongemakkelijk voor u als de tijd verstrijkt? Misschien wilt u met een dokter voor een totale beoordeling van de gezondheid te controleren alvorens verder te gaan met het werk

3. Familie

Sommigen mensen willen meer tijd doorbrengen met hun families als de nadagen benaderen. Je kunt dit element in uw beslissing om met pensioen gaan.

4. Financiën

Gaat u financieel in staat van instandhouding van je levensstijl en na pensionering? Als uw pensioen besparingen zijn niet up-to-par met uw levensstijl uitgaven na pensionering kan je het wilt steken met werk voor een tijdje langer. Je hebt ook op het feit dat sommige pensioenregelingen aantrekkelijker te maken als u later met pensioen te overwegen. Maar als je genoeg gespaard financiën aan getijde u over die behoeften en genoeg om onverwachte uitgaven, zoals medische kosten te dekken, enz., alsmede uitgaven voor uw geplande vakantie reizen en andere doelen, wil je van vervroegde pensionering.

Ook rekening met het feit dat veel mensen die met pensioen gaan ontdekken dat het leven zonder een beroep zal blijken te zijn heel saai. Misschien wilt u in contact te blijven met uw werkgever, zodat hij of zij kan taken die u kunt op part-time te doen basis, zoals consultancy, het invullen van voor die op vakantie, enz.

No comments:

Post a Comment