A Modest Proposal aan de Fortunate 1%

De verdeling van de welvaart in de Verenigde Staten meer en meer ongelijke geworden sinds het midden van 1970. Rijkdom is niet het inkomen, het is het spul mensen zelf; huizen, auto's, geld op de bank, aandelen, obligaties, etc ten opzichte van het inkomen die is geld verdiend van het werk, huur, dividenden enz. De Verenigde Staten heeft veruit de meest ongelijke spreiding van de welvaart in de hele industrielanden ter wereld.

De Verenigde Staten heeft veruit de meest ongelijke verdeling van
Rijkdom is een reëler indicator dan de opbrengsten. Ik ga naar een bar met mijn vrienden, en koop nooit iemand een drankje, maar ik zou een paar honderd dollar op zak. Hoeveel spendeer ik geen een goede indicator van hoeveel ik heb in mijn portemonnee.

1. Het top 1% van de huishoudens een eigen 38% van de rijkdom.

2. De rijkste 10% van de gezinnen zelf 85% van alle uitstaande aandelen, 85% van alle financiële instrumenten, en de 90% van alle bedrijfsmiddelen.

3. De laagste 20% van de bevolking in principe niets bezitten, hebben ze geen vermogenssaldo.

Maar voor de toepassing van dit essay, zal de nadruk liggen op de fortuinlijke 1%. Als de eigenaar bewoonde woningen is uitgesloten van de nummers, de top 1% eigen 50% van alles wat anders. Dat betekent dat het bedrijfsleven, bevoorraden in bedrijven, non-eigenaar bewoond vastgoed, financiële instrumenten, obligaties, enz. De top 1% bezit 50% van de aandelenmarkt. Tot het aangaan van deze club, moest je met een netto waarde hebben in 2004 van meer dan 6.191.500 dollar.

Dus als de oliemaatschappijen een nieuw record winsten maken met de olieprijs meer dan $ 140 per vat, 50% van die winst zouden gaan naar de top 1% van de huishoudens. When Wall Street werd het rollen in geld tijdens de verkoop van onroerende goederenboom exotische derivaten op hypotheek effecten in, 50% van de winst zouden gaan naar de top een procent. Wanneer Wall Street ingestort tot een zelf gecreëerde zwarte hele slechte papier, het versturen van de financiële wereld in chaos, 50% van de miljarden aan Wall Street in de vorm van een openbare reddingsboei naar de top 1% van de huishoudens.

Dus hoeveel de top 1% belastingen betalen in doen? Ze betalen ongeveer 25% van de gehele belastingdruk, die lijkt veel in vergelijking met het inkomen, maar niet als we vergelijken met het vermogenssaldo. Als we kijken alle niet-tastbare financiële activa in handen van Amerikanen, een heel Ball Park cijfer gegeven door Dr John Rutledge, voormalig economisch adviseur van Reagan, is ongeveer 150 biljoen dollar. Hieronder is een uitsplitsing van de verdeling van de rijkdom in vergelijking met de belastingen betaald door de verschillende groepen tier.

Totaal aantal (miljoenen) Gem. Net Worth Gem. Belastingen Betaald% van Net Worth

Top 1% 1,3 $ 67 miljoen 0,5% 319.000 dollar

Top 25% 35 $ 428.000 $ 31.000 7%

Bottom 40% 70 $ 4.679 $ 4.570 100%

TOTAAL 112 $ 133.000 $ 7.911 6%

We moeten ook kijken waar wij belastingen gaan. Op dit moment, als we ook uit de boeken uitgaven zoals de oorlog in Irak, de militaire uitgaven bijna 25% van de federale begroting. En een simpele blik op de Amerikaanse militaire expedities in de 20ste en 21e eeuw maakt duidelijk deze oorlogen werden niet meer gevochten tot het reguliere Amerika te beschermen tegen een dreigende buitenlandse gevaar, werden zij vochten voor de economische belangen van de elites super: Zuid-Korea, Vietnam, Irak I & II, naar de Dominicaanse Republiek, Cuba, Panama een paar te noemen. En als we onder meer organisaties zoals de CIA en hun escapades in Iran, Chili, Honduras, Nicaragua, Guatemala, enz. Ze zijn duidelijk een groep professionele thugs wordt besteed aan het persoonlijke vermogen van de gelukkige 1% beschermen. Sommigen zullen zeggen dat "Als het gaat super elites gaan wij alle" die kan worden waar. Maar het punt is dat de hele show wordt zetten voor hun eigen voordeel en als natie moeten we op zijn minst de bereidheid om te aanvaarden.

Neem het voorbeeld van Israël. Amerikaanse joden vormen een belangrijk onderdeel van de gelukkige 1%, door een aantal zeer brede berekeningen, misschien 40% van de top 1% (Forbes de rijkste 400 Amerikanen) en ze maken minder dan 3% van de Amerikaanse bevolking. Hoe werkt die zich vertalen in invloed op de Amerikaanse buitenlandse politiek? Israël heeft meer de Amerikaanse buitenlandse hulp dan enig ander land sinds de Tweede Wereldoorlog, 140 miljard dollar, ongeveer 3 miljard dollar per jaar. En sedert 1982, heeft de VS gebruikte 32 VN-Veiligheidsraad resoluties veto's tegen de kritiek op Israël, meer dan alle andere veto's van de gecombineerde alle naties. De joodse elite in principe gebruik maken van ons ministerie van Buitenlandse Zaken voor eigen, extra-nationale belangen. En de neoconservatieve beweging, die is simpelweg een ander woord een Amerikaans buitenlands beleid gewijd aan de bescherming van de belangen van Israël heeft verstrikt de VS in de oorlog in Irak, schaamteloos uitvinden van een verhaal over WMD's en te profiteren van de nationale hysterie na 9 / 11.

Honderd jaar geleden, misschien zelfs vijftig jaar geleden, zijn deze argumenten zou zijn geweest voor de revolutie, redenen om de overname van de middelen van de productie en de uitbuiters ten val te brengen in de wereld. Mensen vervolgens aangevoerd dat de natuurlijke hulpbronnen van onze landen en olie, kolen, gas en mineralen, vis, enz. moeten in handen zijn van ons allemaal, en niet gecontroleerd door de 1% bedraagt. Maar de tijden zijn veranderd, ideologieën zijn gegaan de weg van acht track tapes en nu de massa's hebben een moeilijk verbeelden verder dan hun iPhones, A-Rod, Rod-K, J-Lo, en om wat Britney Spears draagt.

Maar zelfs uit deze barre plaats van consumentistische apoplexie, kunnen we nog steeds vragen onze masters om een been of twee. En wij, is de nederige, zinloos, oneindige betalers van creditcard schulden, leningen voor studenten en ondersteboven hypotheken (50% van de rente natuurlijk ook direct geleid naar de zakken van de 1%) respectvol onze verstandig en rechtvaardig heersers te vragen voor twee dingen . Geef ons universele gezondheidszorg, een enkele betaler plan. Wij betalen iets in, maak een symbolische bijdrage, maar je haalt het grootste deel van het tabblad (ongeveer 2,5 biljoen dollar), en u zal ons ook een volledige herziening van onze primaire en secundaire opleidingen, met de nationale normen in de vorm van nationale federale tests, en zeer grote subsidies voor het hoger onderwijs in de vorm van nationale beurzen voor veelbelovende studenten. Amerikanen willen school verlaten zonder schulden, en u gaat betalen, ongeveer 75 miljard dollar per jaar. Laten we eens kijken naar de nummers opnieuw.

De totale financiële activa van 1% in de VS miljoenen Totaal kosten van de gezondheidszorg boekjaar In miljoenen Totaal Geleende VS Studenten Jaar van de geraamde kosten van de Federale Millions Onderwijs Standaarden Examen Totaal in miljoenen procent van de totale rijkdom van Top 1%

75 miljoen dollar 2,5 miljoen dollar 75 duizend dollar 5.000 dollar 2,58 miljoen dollar met 3,4%

Hoe zou dit worden betaald? In principe zou een belasting op financiële activa die meer dan $ 1 miljoen. Het eerste miljoen is niet belast, en daarna zou het komen tot ongeveer een 5% belasting op niet-materiële vaste activa. De top 1% zal plannen maken voor een kleine liquiditeit evenement jaarlijks in april, zullen ze overleven.

Waarom zou de verdienstelijke wijze en 1% zo royaal met de massa? Twee redenen. De eerste is dat het zal ze nog rijker. Wie loopt hun ondernemingen, maakt de belangen van betalingen aan hen, klapt hamburgers in hun ketens van afval voedsel, dranken verkoopt en hun frisdranken, bier en gedistilleerde dranken, vecht hun oorlogen, loopt hun regeringen, die hen beschermt tegen de gewelddadige en voldoet aan hun grillen ? Hoe gezonder en slimmer het volk, hoe beter de 1% live. Zij zullen beter zijn meer snelle huurbetalingen en de betaalde rente, efficiëntere soldaten om hun investeringen, beter en gelukkiger professionals te beschermen om hun geld tellen en ze gezond wanneer zij zich voelen onder het weer te houden.

En de tweede reden is misschien wel het drogeren en gevoelloos te ontnuchteren massa's zullen op een dag. Zij kunnen hun televisies uit te schakelen, vergeet over hun sportteams, Hollywood prullenbak en winkelcentra, en daadwerkelijk beginnen te denken. Dat is geen goede zaak voor de 1%. Want als de 20% die niets hebben te beslissen ze ook niets te verliezen hebben, zou het een beetje warm te krijgen in de designer Italiaanse keuken voor de 1%. Dus hier is de deal. De 1% kan houden alles, maar zij geven ons topniveau ziektekostenverzekering, in feite gratis, en dan voeden ons tot het uiterste verdedigen. De 50% in hun bezit aanzienlijk zal groeien, is het een goede investering, en de 80% op de bodem blijft de trouwe, omlaag dummied, consumeren, rente uitbetaalt, TV kijken imbecielen heb je altijd gekend en bemind.

Een zeer bescheiden voorstel inderdaad.

No comments:

Post a Comment