Financiële giganten die Fell

Het lijkt erop dat tijdens de afgelopen jaren het nieuws is bezaaid met verhalen van reus, invloedrijke bedrijven die opeens aan hun knieën. Of ze doen dat uit wanbeheer of voor frauduleuze redenen. Hoe dan ook, deze bedrijven die in het algemeen valt te nemen met hen hun beleggers, werknemers en vaak ook een deel van de economie. Hier is een korte recapitulatie van de meer opmerkelijke verhalen die een grote impact op de financiële toestand van vele mensen in de afgelopen jaren.

Goldman Sach
Merrill Lynch & Co zagen zichzelf instorten, samen met de investeringsbank Lehman Brothers. In september 2008 werden beide instellingen sterk worden beïnvloed door hypothecaire wanbetalingen, de afnemende voorraden en een sterke devaluatie van de activa. In een $ voor 50 miljard euro all-aandelentransactie met de Bank of America Corp overgenomen Merrill. In januari 2009 voormalige Merrill chef John Thain ontslag genomen uit zijn nieuwe functie bij Bank of America, na berichten dat de ter ziele gegane bank had betaald van $ 3,6 miljard in bonussen voor de overname werd definitief.

Wachovia, de North Carolina gevestigde financiële instelling, rapporteerde een verlies van 708 miljoen dollar in het eerste kwartaal van 2008, die vervolgens werd gevolgd door een 8,9 miljard dollar in het tweede kwartaal verlies. In juli 2008 had de onderneming een aandeel was het uitsnijden van 6350 banen. Het bedrijf bleef beneden storten als voorraden daalden meer dan 35 procent. Wells Fargo nam de controle van de bank met een door de overheid gesteunde kopen in een 15 miljard dollar buyout.

AIG voorraad begon sterk gedaald in september 2008 als de onderneming heeft geprobeerd om een aantal van haar activa te verkopen. De mislukte poging resulteerde in de Amerikaanse regering die een 85 miljard dollar bailout pakket in te ruilen voor een 79,9 procent belang in het aandelenkapitaal van de onderneming. De waarde van het reddingspakket werd gereconstrueerd, het totaal maar liefst 182 miljard dollar. Kort daarna werd het bedrijf zwaar bekritiseerd voor de besteding van de honderden duizenden dollars op uitvoerende retreats en vanaf $ 165 miljoen in retentie bonussen en beloning.

Deze bedrijven een enorme impact gehad op de levens van vele mensen, die uiteindelijk verliest niet alleen de investeringen, maar ook hun broodwinning. Als alleen deze bedrijven kunnen zijn erin geslaagd om mensen voorafgaand aan het maken van een snelle buck.

No comments:

Post a Comment