De Aard van activa

De juridische eigendom is niet het enige criterium voor de kwalificatie iets in boekhoudkundig opzicht als een actief, bijvoorbeeld iemand koopt een item op huurkoop, maar niet de eigenaar van dit punt niet te worden totdat de volledige koopprijs is betaald. Toch is het item nog steeds als een actief samen met de bijbehorende verplichting. Evenzo, ofschoon een huurder nooit eigenaar wordt van de gehuurde object, kan hij dat item opnemen als een actief te bepalen dat de desbetreffende verplichtin
In een boekhoudkundige zin 'ownership' doorgaans betekent 'de juridische eigendom', maar er zijn uitzonderingen: een belang in een materiële of immateriële object, of een recht op waarde, gecombineerd met het recht op bezit en het recht van gebruik vormt ook een troef voor de belanghebbende.

Als een persoon de eigenaar is van de waarde of economische voordeel dat voortvloeit uit een specifieke bron, dan is dat de bron is een troef voor de betrokkene en hij is de economische eigenaar, hoewel hij misschien niet de juridische eigenaar. In een dergelijk geval de boekhouding stof, moeten prevaleren boven juridische vorm van vaststelling van het meest geschikte accounting procedure.

De voornaamste functie van de boekhouding is het bepalen van de winst. De generatie van het inkomen, echter, vereist investeringen om de benodigde faciliteiten door een onderneming continu en voor onbepaalde tijd actief te verstrekken.

Historisch gezien, kosten die door niet toegewezen als gemaakte kosten gedurende een periode van zijn uitgestelde kosten. Vanuit boekhoudkundig oogpunt, zij vertegenwoordigen een pluspunt. Als deze kosten verhaald kunnen worden binnen een jaar, ze zijn de vlottende activa en, indien zij invorderbaar zijn over een langere periode waarin ze zijn activa vastgesteld.

Deze classificatie van activa is van essentieel belang voor het bepalen van de winst en ook voor de onderneming positie op een bepaalde tijd, met andere woorden laten zien, de samenstelling van haar activa en de aard van haar verplichtingen. Het doel van het verwerven van vaste activa is om ze te gebruiken om inkomsten te genereren. Ze zijn niet verworven met het oog op de wederverkoop. De vaste activa moeten goederen produceren die inkomsten, of met andere woorden te genereren, moeten ze worden gebruikt in de normale activiteiten.

De grootste categorie van vaste activa in boekhoudkundig opzicht is tastbaar, zoals gebouwen, machines en voertuigen. Land dat niet is onderworpen aan afschrijving en de uitputting door het gebruik, want het is nooit 'geconsumeerd' wordt ook beschouwd als een materieel vast actief. Bij de beoordeling van gebouwen, machines en voertuigen deze activa kunnen worden afgeschreven, dat jaarlijks moet worden verdeeld als een kostenpost. Natuurlijke middelen die door het gebruik, zijn tevens onderworpen aan uitputting, zoals mijnen, olie-en gasbronnen en de plantages worden ook beschouwd als materiële vaste activa.

Een andere groep van activa immateriële vaste activa, zoals patenten, auteursrechten, handelsmerken en goodwill. Uitgestelde kosten en uitgaven, zoals de voorlopige uitgaven van een onderneming zijn ook in boekhoudkundige termen als immateriële vaste activa.

Ten slotte de laatste worden beschouwd als een actief worden externe activa ook wel bekend als de investeringen. Deze omvatten investeringen in vaste periode een vast inkomen verdienen, beleggingen in gewone aandelen van andere bedrijven, diverse beleggingen, zoals pensioenfondsen, sociale woningen en verzekeringen, en ten slotte, vastgoedbeleggingen.

No comments:

Post a Comment