Financiën de hoofden in een vertrouweling Mood

Deliotte, een financiële dienstverlener heeft onlangs een enquête van de chief financial officers in de top bedrijven in het hele land. Het onderzoek wordt uitgevoerd op kwartaalbasis. Dit een 128 CFO's bereikte het gehele Verenigd Koninkrijk bankwezen. Van deze 39 waren van FTSE 100-bedrijven en 47 uit de FTSE 250 bedrijven. De enquête was bedoeld om het bedrijf te bieden met een blik op het financiële landschap vanuit het perspectief van deze goed-CFO's geplaatst. Sinds 2008 heeft het Verenigd< Koninkrijk kende een aanzienlijke daling. Het land is in een recordtijd een recessie voor de laatste zes opeenvolgende kwartalen financiële.

De Verwachting is Goed

Ondanks de recessie, maar de ondervraagde CFO's waren optimistisch over de toekomst. Vertrouwen is het hoogste punt sinds de economische problemen begonnen in 2008. In feite hebben deze blijk gegeven van een gezonde CFO's risicobereidheid. Bijna vier op de vijf van hen dachten dat het land en het bankwezen kon en zou een economisch herstel ondersteunen.

Volgens het rapport, heeft deze meer positieve vooruitzichten is mogelijk gemaakt door de eerste inspanningen van de CFO aan de verslechtering van de economie, zodra de neerwaartse trend werd duidelijk voorkomen. "CFO's erkend dat een financiële crisis de focus op de kosten nodig, geld en vertrouwen van de investeerders. Die reactie heeft vruchten afgeworpen, "zei Ian Stewart, Deloitte chief economist. : "Vandaag worden bedrijven opheffing van hun ogen van de recessie en zijn op zoek naar groei in 2010. De economie en het financiële systeem zijn een lange weg van de normale dingen zijn, maar te kijken. "

Voorzichtig optimistisch

De economie is niet uit het bos echter nog niet. Hoewel we verwachten te zien dat zij opnieuw aan de groei in de cijfers van de laatste maanden van 2009 CFO zijn nog steeds erg bezorgd over de naar voren gerichte trends van 2010. 48% van de ondervraagden stelde dat de situatie nauwlettend volgen als alle groei die we kunnen ervaren kan net zo goed op instorten einde, zoals in herstel vereisen. Het onderste regel voor nu is dat het economisch herstel zal naar verwachting zwak en potentieel instabiel.

Dus waar gaat dit ons verlaten? Voor het moment ten minste, de belangrijkste zin is voorzichtig optimistisch te zijn. We beginnen het licht te zien aan de kant van de tunnel die zo lang al voorspeld. Dit is een onmiskenbaar positieve ontwikkeling is. Maar we zijn niet uit het gevaar nog niet, en de economie zullen moeten worden zorgvuldig gekoesterd tot op dat moment komt. Tot die tijd moeten we niet aannemen dat het herstel zal zijn, hetzij snel of permanent zijn. Het zal zeker niet makkelijk zijn. Veel van de ondervraagde hoofden van plan bent expansieve strategieën voor het komende jaar een verre schreeuw van de bezuinigen, dat is zo vaak kort, en je kunt er zeker van dat dit een voorwaartse beweging zal zorgvuldig worden gemeten.

No comments:

Post a Comment