Groot-cheques voor de 21e eeuw

Een bankcheque is slechts een papiertje, met meestal een strook die is door een bank verstrekt aan een persoon of een rechtspersoon. Voor de tijd dat de controle is leeg - met andere woorden geen van de vakjes zijn ingevuld - de cheque is waardeloos. Wanneer de ingevulde persoonlijke cheque heeft een handtekening het verschuldigd. In feite de controle legt nu een verplichting van de Bank om haar te eerbiedigen, bij twee voorwaarden voldoen:

A. De handtekening van de persoon die de cheque moet< overeenstemmen met het voorbeeld door de Bank aangehouden

. Er moeten voldoende financiële middelen gestort op de rekening aan het gezicht waarde van de cheque te dekken.

Het voornaamste doel van zowel de zakelijke controles en persoonlijke cheques gecombineerd met de kenmerken van het controleren van rekeningen is het vergemakkelijken van de eenvoudige handeling van de handel waarbij goederen worden geruild voor contant geld. Dit is ruilhandel in een moderne vorm! De trend naar een geldloze wereld samenleving is echter steeds meer als controles beginnen met een achterbank te nemen om de opmars van de creditcard.

Ontwerpen voor gepersonaliseerde controles worden steeds leuker als ze vele thema's en personages bevatten. Ongeacht de designer cheques mogen zijn, is het nog steeds nodig is voor de display een aantal belangrijke informatie over regelgeving. Met name de controle moet duidelijk de naam en het adres van de bank dat de cheques en houdt de account, het unieke nummer van de bank rekening en de routing of soort code voor de specifieke tak van de uitgevende bank. Als u een bestelling controles moet u zich bewust zijn van deze dingen.

Zonder twijfel zijn designer controles steeds zeer modieus. Het lijkt niet uit te maken of het goedkoop cheques of duurder enen is, kunnen ze nog steeds zeer amusant en onderhoudend. Er is een aantal van de favoriete thema's die lijken niet regelmatig zullen voorkomen - in het bijzonder Disney-figuren en andere cartoon favorieten.

Het is de taak van de banken op te zetten anti-fraude systemen en procedures. Enkele van deze zijn eenvoudig en de meeste van ons onze persoonlijke cheques compleet zonder het te beseffen zijn we gebruik maken van deze procedures - bijvoorbeeld het schrijven van het te betalen bedrag in proza als in cijfers, evenals het schrijven in de naam van de begunstigde. Duidelijk is dat de juiste handtekening op de cheque is een ander zeer belangrijk aspect. Maar zeker van zijn dat, indien de controle goed is afgerond, de uitgevende instelling zal een lange weg te gaan ervoor te zorgen dat hij of zij is niet opgelicht.

De lezer moet zich ervan bewust dat in het bankwezen termen zijn er varianten van de persoonlijke cheque die gebruikt worden om zijn status te beschrijven. Bijvoorbeeld:

1. Getekende Check - de naam die gegeven na een afgegeven cheque is geïnd.

2. Blank Check - de kale persoonlijke cheque als hij zit te wachten in uw chequeboek te worden ingevuld.

3. Cheque aan toonder - een middel van contante betaling rechtstreeks aan de persoon die de cheque.

4. Gekruiste cheque - twee evenwijdige lijnen worden weergegeven lopen ofwel diagonaal of verticaal over het gezicht van de cheque. Deze beperken de manier waarop de controle kan door de bank en handelen worden verwerkt als een verdere bescherming tegen diefstal.

5. Certified Check - een cheque die een bankgarantie draagt.

6. Bestel normaal Check - de begunstigde ontvangt deze direct van de persoon die de betaling met zijn of haar naam op de voorkant van de cheque.

7. Bounced Check - een cheque onteerd door de Bank wegens het ontbreken van middelen in de rekening.

De schoonheid van de cheques is dat zij het mogelijk maken een eenvoudige manier om overdracht van fondsen van de ene partij naar de andere, en dit wordt verder vergemakkelijkt door het proces van goedkeuring, waarbij de oorspronkelijke begunstigde ondertekent de achterkant van de cheque betekent dat de waarde van de cheque kunt nu direct worden uitgekeerd aan de persoon die het heeft overgelegd.

De flexibiliteit die door persoonlijke cheques is een van de wonderen van de moderne financiële wereld, en allemaal moeten worden aangemoedigd om een bankrekening te openen en dit systeem te gebruiken om zijn volledige voordeel.

No comments:

Post a Comment