Lezen en begrijpen Uw verklaring van inkomen of Resultatenrekening

Van de vier basiscomponenten van de jaarrekening (de balans, mutatieoverzicht van in het eigen vermogen, resultatenrekening en kasstroomoverzicht), de verklaring van inkomen is het meest interessant en spannend om te lezen door de gewone gebruikers. Dit is waar, since het geeft als een entiteit met een winst-en een verlies, en dat elke zakelijke eigenaren, investeerders, crediteuren en zelfs de fiscus kunnen primarily wil to zien en eerste weten wanneer een entiteit verdienen of making geld out
Een resultatenrekening ook genaamd winst-en verliesrekening (P & L) of soms voorbereid als statement van het bedrijf, een formele verklaring waarin de prestaties van een onderneming voor een bepaalde periode van tijd. De prestaties van de entiteit is voornamelijk gemeten in termen van de hoogte van inkomen door de effectieve en efficiënte besteding van de middelen door de entiteit verdiend. Winst-en verliesrekening geeft aan hoe de ontvangsten (geld ontvangen recht of vordering verdiend uit de verkoop van producten en diensten voor de kosten en uitgaven worden genomen out) wordt omgezet in netto-inkomen of netto winst (het resultaat na alle inkomsten, kosten en uitgaven zijn verantwoord). Deze inkomsten worden gebruikt om de prestaties is bekend als de resultaten van de activiteiten van de entiteit.

Verschillende van gemeenschappelijke entiteiten, een non-profit organisatie niet de voorbereiding van een winst-of een winst-en-verliesrekening aangezien zij is gevestigd, niet om geld te verdienen, maar uit te voeren zijn doel zoals liefdadigheid, milieu zorg, culturele ontwikkeling en andere activiteiten om de samenleving. Dat is waarom ze meestal zijn vrijgesteld van belastingen. De officiële verklaring is opgesteld door van deze organisaties om hun prestaties show heet verklaring van ondersteuning, inkomsten en uitgaven. Een fonds boekhoudkundige methode wordt meestal gebruikt op dit type entiteiten. Eigenlijk is de staat van baten, ondersteuning en kosten zijn gelijk met de verklaring van inkomen, hoewel de termijn inkomen of de winst niet wordt gebruikt.

De gegevens over de prestaties en winstgevendheid van een entiteit is nuttig bij het voorspellen van de capaciteit van de entiteit kasstromen te genereren uit de bestaande middelen. Het is ook handig bij het vormen oordeel over de effectiviteit van de tewerkstelling van extra middelen. Eigenaren en investeerders van de entiteit gebruik maken van de resultatenrekening om vast te stellen indien de entiteit die of verloren van geld voor een bepaalde periode. In andere woorden wordt het gebruikt om te weten of de entiteit verdienen of verliezen. Het vertelt ons ook wanneer de productie en de werkgelegenheid van producten of diensten te verkopen zal geven ons extra winst of verlies.

De winst-en verliesrekening is opgesteld "voor een bepaalde periode". Met andere woorden, moet een termijn af voor de prestaties van een entiteit behoren kunnen worden gemeten. De winst-en verliesrekening heeft betrekking op een periode, in tegenstelling tot een balans die opgesteld is op bepaalde datum of bepaald moment in de tijd. Bijvoorbeeld een bedrijf dat financiële overzichten voorbereidt op een kalenderjaar 31.12.2007, moet de balans worden gedateerd "31 december 2007" en de winst-en verliesrekening moeten worden gedateerd "voor het boekjaar afgesloten op 31 december 2007". Als financieel memorandum is alleen bereid voor een zes maanden van 6/1/2007-12/31/2007, moet de balans nog steeds gedateerd "met ingang van 31 december 2007" want het is voor het punt van de tijd, terwijl de winst-en verliesrekening zal worden gedateerd "voor de periode van zes maanden eindigend 31 dec 2007" die de verklaring betekent een verslag voor de periode van zes maanden tijd vanaf 1 juni 2007-31e december 2007.

De componenten van de winst-en verliesrekening zijn inkomsten, uitgaven en netto-inkomen (het inkomen na aftrek van alle kosten en uitgaven tijdens de verslagperiode). Opbrengsten omvatten opbrengsten van de verkoop van producten of diensten. Het kan eveneens worden afgetrokken door de verkoop kortingen of verkoop restituties. Baten worden opgenomen of ze al verzameld of niet. Dit wordt het toerekeningsbeginsel boekhouding. Opbrengsten wordt erkend als het is, ongeacht verdiend wordt ontvangen of niet. Bijvoorbeeld, een bedrijf dat verkoopt ingeblikte goederen, de verkoop van ingeblikte goederen naar klanten is erkend als opbrengsten wanneer de eigendom van de goederen wordt overgedragen naar de klant, ongeacht of de prijs verhouding is al verzameld in de vorm van contanten of in bank of niet geïnd in de vorm van een debiteuren. Opbrengst of inkomen wordt gedefinieerd als "toename van de economische voordelen tijdens de verslagperiode in de vorm van instroom of verhoging van de activa of daling van de aansprakelijkheid die resulteert in verhoging van het eigen vermogen, met uitzondering van de bijdrage van het eigen vermogen de deelnemers". Met andere woorden, het is een instroom van toekomstige economische voordelen die het eigen vermogen of kapitaal, anders dan bijdragen door de eigenaars ervan toeneemt, houder (enkele houderschap) en partners (partnerschap) of de aandeelhouders (vennootschapsbelasting).

Andere bronnen van inkomsten omvat inkomsten uit rendering van de dienst (accountant, kosten van de advocatenhonoraria, verzekeringsagent commissies, talent vergoedingen, enz.); gebruik van de middelen van de onderneming (rente, huursommen, royalty's en dividenden) en verkopen van andere middelen dan producten (winsten op de verkoop van beleggingen, onroerende zaken en bedrijfsmiddelen en immateriële vaste activa).

Een last is gedefinieerd als "daling van de economische voordelen tijdens de verslagperiode in de vorm van uitstroom of daling van de activa en de toename van de aansprakelijkheid die resulteert in afname van het eigen vermogen, met uitzondering van de distributie in het eigen vermogen deelnemers". In eenvoudige woorden, is het een uitstroom van toekomstige economische voordelen die het eigen vermogen, anders dan de opstelling besteed aan eigenaren en partners of dividend uitgekeerd aan de aandeelhouders vermindert.

In het algemeen, kosten omvatten de kosten van de verkoop, verkoopkosten, administratieve kosten, overige kosten en belastinglasten (indien een entiteit is onderworpen aan de inkomstenbelasting).De kostprijs van de verkoop is de directe kosten worden toegerekend aan de kosten van producten of diensten verkocht. In een analytische blik is de verkoop onder aftrek van uw merk-up van de goederen of diensten verkocht. Kostprijs van de omzet wordt gebruikt om de bruto-winst-bedrag en de verhouding van een bepaalde entiteit te bepalen. De brutowinst is krijg je na aftrek van de kosten van de verkoop van uw totale inkomsten. De brutowinst wordt berekend door deling uw bruto winst maakt om je totale opbrengsten.

De kosten van de verkoop van een merchandising bedrijf bestaat uit goederen voor verkoop beschikbaar (begin voorraad plus de netto-aankopen) minus eindigt inventaris. Terwijl de kosten van de verkoop van een productie-bedrijf bestaat uit gebruikte grondstoffen (begin grondstoffen plus netto aankopen lager eindigt grondstoffen), plus directe arbeidskosten, plus de fabriek overhead, plus begin goederen in het proces, minder eindigend goederen in proces, plus het begin af goederen, minder eindigend finish goederen.

Verkoopkosten zijn uitgaven die direct verband houden met de verkoop, reclame en levering van goederen aan klanten. Hieronder vallen de verkoop commissies, verkoper salarissen en reiskosten, uitgaven voor marketing, reclame kosten, vracht-out, de afschrijving van de levering apparatuur en slaan apparatuur, en andere kosten die rechtstreeks verband houden te verkopen activiteiten.

Administratieve kosten vertegenwoordigt kosten van het beheer van het bedrijf. Hieronder vallen alle huishoudelijke uitgaven die niet in verband met de verkoop en de kosten van verkochte goederen. Voorbeelden van administratieve lasten onder meer de salarissen van de algemene officieren en van de administratieve personeel of personeel, kantoorbenodigdheden, de belastingen en vergunningen, afschrijving van administratief gebouw en de uitrusting, verzekering, afschrijving van immateriële activa en dubieuze account kosten.

Overige kosten of kosten zijn die kosten die niet direct gerelateerd aan de kosten besproken in de voorgaande leden. Deze bevat de kosten tot het inkomen zoals het verlies op de verkoop van materiële vaste activa, verlies op de verkoop van lange termijn investeringen en andere verliezen.

Na de herkenning en begrip van een entiteit de netto omzet en alle kosten, waaronder inkomstenbelasting, realiseren we ons dat wat overblijft na aftrek van alle kosten van alle inkomen is het netto-inkomen of de nettowinst als de entiteit is efficiënt en effectief uitvoeren, en de netto-verlies indien de entiteit is ineffectieve en inefficiënte dienst haar middelen. Echter een bepaalde entiteit met netto verlies voor een bepaalde periode mogen absoluut niet worden geoordeeld dat het slecht presteert in het zakendoen. Een bepaalde onderneming kan oplopen verliezen omwille van het feit dat het alleen is in haar vroege jaren van de activiteiten sinds de oprichting ervan. Daarom is het altijd een verstandige zet als we lezen en analyseren winst-en verliesrekening voor een reeks van jaren in plaats van het lezen voor slechts een jaar of twee jaar tijd. Ook zijn er enkele kwalitatieve factoren die we misschien moeten overwegen als haar deelneming aan onze samenleving en bescherming van ons milieu.

No comments:

Post a Comment