Introductie tot Truncatie System Check

Inleiding: Controleer truncatie is de verlaging van het aantal stappen die betrokken zijn bij de verwerking van de controles, hetzij via de plaatselijke check goedkeuring systeem, of de nationale. In wezen gaat het om de elektronische overdracht van het imago van de cheque, in plaats van de controle in zijn fysieke vorm, vanaf het punt van herkomst naar de plaats van bestemming.



Hoe het werkt: het geval van een bankklant Denk Mr Muhammad Ali, met een rekening bij bank A, die geeft ee


In het normale verloop, zou meneer Thomson borg deze controle zijn bank, en zijn bank, zou op haar beurt stuurt de cheque fysiek aan Bank A, via de lokale klaring te controleren systeem. Bank A, dan zou, eer de controle; onderworpen aan dit niet in orde, en de betrokkene de rekening over voldoende saldo aan de controle passeren. B-bank zou krijgen het advies van de realisatie van deze controle, via de gebruikelijke goedkeuring systeem, en vervolgens permitteren onderneming krediet rekening te houden met de heer Thomson's, waarmee hij de relatieve hoeveelheid in te trekken.



Nu, waar de cheque truncatie praktijk is in de mode In het bovenstaande voorbeeld, zou de heer Thomson nog steeds borg de cheque van USD 10.000,00 op zijn bank. Zou echter zijn bankier, in plaats van het doorsturen van de cheque aan de debiterende bank fysiek, alleen het doorsturen van de elektronische beeld van de cheque.



De debiterende bank op zijn beurt zou eer de cheque op dezelfde manier, zoals in het handmatige systeem, en de transactie komt om zijn logische conclusie, met inachtneming van de lade's worden gedebiteerd, en de begunstigde de rekening bijgeschreven, met de opbrengst van de genoemde te controleren.



Voordelen van Check Truncatie: De volgende zijn de belangrijkste voordelen van de controle-systeem truncatie

Het is snel: een elektronische afbeelding reist sneller dan een cheque in haar fysieke vorm, tussen de twee banken, en dus ook de verwerking van de cheque is ook snel.

Het is veilig: elektronische overdracht van de cheque is veiliger, omdat er geen risico op verlies aan draden van de cheque.

Het is veilig: Het niveau van de transactie de veiligheid is verbeterd in de elektronische transmissie als de reikwijdte van wanpraktijken met de fysieke controles, zoals opzettelijke mis-sortering, vervanging, knoeien met de controles, enz., is afgeschaft of geminimaliseerd.

Het is zuinig: De kosten van de overdracht van de controles in fysieke vorm is duurder in vergelijking met elektronische transmissie.

Het is gebruiksvriendelijk-vriendelijk: Alle partijen die verband houden met de verwerking van de controles kan profiteren van de gebruiksvriendelijke eigenschappen. Bijvoorbeeld, de verzoening, de vloek van de verwerking te controleren, wordt een eitje met elektronische verwerking van cheques.

It efficiënt is: Afschaffing van de menselijke behandeling van de controles ook elimineert de typische menselijke fouten, in verband met repetitief en saai werk.

Het is effectief: Het hele systeem van controle klaring wordt gestroomlijnd in de elektronische versie, waardoor het een effectieve manier van omgaan met miljoenen van de instrumenten op een dagelijkse basis.

Geen geografische beperkingen: Elektronische systemen kunnen de goedkeuring heeft betrekking op een groter geografisch gebied met gemak en gemak, terwijl de fysieke overdracht van de controles kunnen worden uitgevoerd in een beperkte zone, op grond van de tijd en de veiligheid van factoren.

Betere klantenservice: Electronic klaring verbetert klantenservice met snellere en efficiëntere dienstverlening.

Elimineert manipulatieve praktijken: elektronische controle verwerking elimineert het hefboomeffect van de 'float' van de laden 'van de controles. Float is de tijd tussen de indiening van een cheque en de uiteindelijke betaling.

Zoals te zien is, zijn er verschillende voordelen van de cheque truncatie systeem, zowel voor de klanten, evenals de Banker. Het is van een van de terreinen van succesvolle technologische innovaties op het gebied Bank, dat heeft een verbeterde klantenservice, alsmede bij te dragen tot groei van de activiteiten van de Bank.

No comments:

Post a Comment