Elke debiteur wordt beschermd door de FDCPA

De Fair Debt Collections Protection Act (FDCPA) werd aangenomen door het Congres in 1977. Het doel is om schuldenaren te beschermen tegen oneerlijke en oneigenlijke incasso procedures. De wet wordt gehandhaafd door de Federal Trade Commission (FTC). Het omvat bijna alle types van persoonlijke schulden, waaronder hypotheken, autoleningen, credit card schulden en medische rekeningen.

De FDCPA grenzen wat incassobureaus kan doen om een schuld te verzamelen. Deze organen mogen niet liegen, bedrei
Bill verzamelaars zijn niet toegestaan om ten onrechte zichzelf te vertegenwoordigen op geen enkele manier. Zij mogen niet beweren dat advocaten of te presenteren papers worden als rechtsgeldige documenten als zij niet. Bij de presentatie van juridische documenten als waren zij niet bindend is ook tegen de FDCPA. Daarnaast kunnen deze bedrijven niet beweren dat ze juridische stappen te ondernemen als ze niet echt van plan dit te doen.

Geen incassobureau is toegestaan om meer te verzamelen dan het verschuldigde het bedrag. U heeft geen verplichting tot betaling van de kosten die het wetsvoorstel verzamelaars, zoals porto-of telefoonrekeningen. Geen rente mag worden toegevoegd boven hetgeen is afgesproken in de oorspronkelijke schuld. Als u denkt dat een verzamelaar is verkeerde voorstelling van de schuld, om een schuld van validatie.

De FDCPA verbiedt ook bedreigingen. Bill verzamelaars kunnen niet bedreigen aan u of uw schade aan eigendommen. Evenmin kan zij dreigen om u te hebben gearresteerd of openbaart persoonsgegevens. Weten uw rechten zal u helpen te bepalen welke acties zij juridisch kunnen nemen en die zijn alleen bedoeld om je te intimideren.

Alle pogingen om contact met je op moeten redelijk zijn en respectvol. Incassobureaus zijn alleen toegestaan te bellen 08u00-21:00. Zij kunnen geen gebruik maken van godslastering of een vorm van grove taal. Als u hebben verteld mondeling of schriftelijk, kunnen ze je niet neem dan contact op het werk.

Een incassobureau kan contact opnemen met familie of vrienden, maar alleen om contact informatie voor u te winnen. In de meeste gevallen zijn ze alleen toegestaan aan een specifieke derde partij contact op een bepaald moment. Bovendien zijn ze niet toegestaan om over uw schulden te spreken aan iemand anders dan uw echtgenoot / echtgenote of een advocaat. Als je een advocaat hebt, kan het agentschap niet rechtstreeks contact dat u zonder toestemming.

Er zijn verschillende acties die u kunt nemen om uw rechten beschermen. Nadat u op de hoogte geweest van de schuld, je hebt 30 dagen om de schuld validatie verzoek. Dit is een juridisch document dat de precieze bedrag dat u verschuldigd beschrijft. Bovendien als u hierom schriftelijk verzoeken dat een wetsvoorstel voor verzamelaars stop contact met u, moeten ze voldoen. Ze zijn dan nog alleen toegestaan met u opnemen als ze het nemen van juridische actie.

Als u nodig hebt om de schuld pesterijen te stoppen, dan kunt u een klacht zowel bij de FTC en het Better Business Bureau. Desgewenst kunt u juridische stappen te ondernemen, indien sprake is van significante misbruiken. Als je wint, kan de collectie agentschap hebben om schadevergoeding en de gerechtskosten betalen, plus maximaal $ 1000. Houd er echter rekening mee, dat dit niet de schuld te elimineren.

No comments:

Post a Comment