De Deflatie Monster en waarom zij wegblijven Gesloten

Er is veel gepraat over Fed-functionarissen en financiële experts over deflatie en het gevaar inhoudt voor de economie. Maar wat is deflatie en waarom is het zo angstaanjagend? Laten we eerst eens de term. Net als de inflatie wordt gezien als een algemene stijging van het algemene prijspeil, deflatie is het omgekeerde - een algemene daling van de prijzen.

Stel je voor verlenging van abonnementen naar uw favoriete sportteam en het betalen van minder dan het voorgaande jaar of het krijgen van e
Maar een algemene daling van het algemene prijspeil heeft zijn donkere kant en zou een ernstige recessie in te zetten in een andere depressie.

Laten we eens kijken naar een mogelijke scenario. If dalende prijzen wortel te schieten in de economie, zou de consument waarschijnlijk uit de wacht op een aantal aankopen, verdere verergering van de afname van de economische activiteit. En het bedrijfsleven zou worden geconfronteerd met dalende omzet en winst, reageren met het verder snijden loonlijsten en / of snijden lonen.

Het zou echter uitstaande schuld intact blijven en de afnemende loonlijsten, in combinatie met lagere salaris, zou waarschijnlijk de schuld push-vastgebonden consumenten nog verder achterop en in de standaard. Dat zou toe te voegen druk op een reeds fragiele banksysteem.

U kunt zien hoe een neerwaartse spiraal zou kunnen krijgen uit de hand.

Derhalve moeten deze economische scenario, die lijkt op een economisch zwart gat, is iets wat de Federal Reserve en Fed-voorzitter Ben Bernanke proberen te voorkomen ten koste van alles.

Zoals velen van ons weten al, stijging van de lonen aanzienlijk is vertraagd. Maar de grondstoffenprijzen, die vrijwel viel van een klif eind vorig jaar, hebben scherpe off recente dieptepunten, terwijl de ruwe en benzine prijzen aanmerkelijk zijn opgeveerd. Het geheugen van het opvullen van mijn tank bij $ 1,35 per gallon eind vorig jaar is maar een verre herinnering.

Plus, het tempo van de verslechtering van de economie lijkt te vertragen, de kans verminderen zullen we een kwast met deflatie te zien. Bovendien wordt de enquêtes blijkt dat de inflatieverwachtingen bescheiden blijven, wat betekent dat de meeste bedrijven zich niet goed voelt druk om de prijzen verlagen blijvend om kopers te trekken.

Tenzij de snelle daling van economische activiteit blijft bestaan, en de kansen van dit gebeuren beginnen weg te ebben, het risico van deflatie lijkt afstandsbediening.

No comments:

Post a Comment