Planning van een Noodfonds

Je bent waarschijnlijk bekend met Murphy's Law: "Wat mis kan gaan, zal fout gaan." It zijn lelijke kop opsteekt als we het minst verwacht. Dat is waarschijnlijk de reden waarom het is wel een recht, geen theorie. Als het aankomt op persoonlijke financiën, oude Murphy echt lijkt te weten wanneer te stapelen op. Onverwachte kosten en veranderingen in uw financiële vooruitzichten zijn niet een kwestie van "als", maar "wanneer". Maar alles is echter niet verloren gaan, met een beetje planning vooraf<, kunt u worden voorbereid toen Murphy gaat kloppen.

Het een goed idee om altijd een backup plan, met name als het gaat om financiën. Wanneer de tijden van crisis geraakt, heb je een noodfonds om op terug te vallen op. Wat geld uitgetrokken om te gaan met weinig van het leven (of grote) omrijden.

Hoeveel?

Dat hangt ervan af, echt waar. Wat voor soort levensstijl leiden u doen en hoeveel het kost bij die levensstijl te handhaven als je uit werken? De meeste experts raden bespaart u een minimum van drie maanden ter waarde van basisuitgaven. Figuur uw maandelijkse budget (je hebt een budget, nietwaar?), Af te trekken kunt u zonder kosten wonen, dan vermenigvuldigen met de hoeveelheid tijd die je denkt dat je het fonds moeten kunnen vertrouwen op.

Houd in het achterhoofd, drie maanden voor onvoorziene geld moet een absoluut minimum beperkt is. Als je single en heb geen laste, is het bedrag zal aanzienlijk lager liggen dan als je getrouwd en heb drie kinderen. Hoe meer mensen je bent financieel verantwoordelijk voor, des te meer geld je moet van plan socking weg in dit fonds. Als je afhankelijke, kijk op ten minste zes maanden is de moeite waard van de kosten op te slaan.

Te verzachten de klap moet harde tijden aankomen, kijken naar de korte termijn en lange termijn zoals WAO AFLAC. Dit kan helpen een aantal facturen te betalen terwijl u afwezig bent van het werk.

Waar moet ik het zeggen?

Uw nood fonds moet worden verstopt ergens veilig en goed toegankelijk. Nee, niet onder uw matras. We hebben een rekening met liquiditeitsproblemen, wat betekent dat u zich wenden dat de besparingen in het koude, harde cash snel. Lopende rekeningen, spaarrekeningen of geldmarkt rekeningen zijn slechts een paar opties te kijken, maar bieden elk verschillende voor-en nadelen.

Controle rekeningen bieden weinig tot geen belangstelling te winnen op uw spaarrekening, en velen van hen komen met maandelijkse vergoedingen. Spaarrekeningen zijn een goede optie als ze kunnen een klein rendement op uw spaargeld en zal waarschijnlijk niet een vergoeding te verstrekken, maar je kan een boete oplopen als u een grote hoeveelheid in te trekken. Geldmarktinstrument rekening een levensvatbare optie zal waarschijnlijk beschikken over een hogere rente opleveren dan zowel een spaar-en betaalrekening, maar je geld misschien een beetje moeilijker te bereiken.

U kunt ook gaan met een certificaat van deposito (CD). Dit geeft u het maximale rendement voor uw geld, hoewel de meeste cd's een grote hoeveelheid te openen en heeft u toegang tot het geld alleen als het rijpt; inkasseren vóór die datum zal resulteren in forse boetes. Dat zal niet helpen als je al zijn hard aan voor geld.

Ongeacht de methode die besparingen die u kiest, zorg ervoor dat uw noodfonds ergens waar je niet geneigd te dompelen in het. Het mixen van uw noodgevallen moet in contanten hebt met je "sparen voor een speedboot" account is waarschijnlijk niet het beste idee.

No comments:

Post a Comment