Uranium: In het centrum van nucleaire New Mexico Renaissance

Eenmaal de trotse middelpunt van de Uranium Heelal, en tot voor kort 's werelds grootste uranium producent, de stad van subsidies (New Mexico) bijna ingestort in de jaren 1980 zoals uranium prijzen zonk in een twintig jaar depressie. Vijf duizend uraan mijnwerkers hun baan verloren, en de stad ouderlingen in paniek, op zoek voor een bedrijfstak waar de mijnbouw te vervangen. "Uranium bedrijven geholpen te bouwen ons ziekenhuis, onze school en de meeste van onze grote infrastructuurprojecten," St
Subsidies wordt een slaperig stadje van minder dan 10.000, ten noorden van de Interstate 40, off afslag 85, en ongeveer een uur ten westen van Albuquerque. Het afgelopen november, hebben we de hele stad Mijnmuseum, dat zich beroemt van het hebben van de enige ondergrondse uraniumontginning museum. Subsidies is nu een "gevangenis stad ', en in plaats van de mijnbouw uranium, de stad loopt het grootste deel van de gevangenis staat systeem. De tijden zijn weer veranderen, dat wel. Samen met de recente $ 45.50/pound ter plaatse uraanprijs, heropleving van uranium mijnbouw in Grants is alles behalve in kannen en kruiken. Verschillende uranium bedrijven hebben hun eerste stappen in Cibola County. Net als bij de staat Wyoming, zullen er meer volgen ze.

IS uraniumontginning weer terecht kunnen in subsidies?

We vroegen ons af wat de politieke impuls van uranium mijnbouw zal zoals in subsidies. Dus spraken we met de verschillende vertegenwoordigers van de stad, provincie en nationaal niveau. Bevestig je autogordels, en bewegen over Wyoming. Subsidies, wordt New Mexico het maken van een openbare uitnodiging aan alle uranium mijnbouwbedrijven. "We zullen begroeten hen met open armen!" Ster Gonzales schreeuwde in haar telefoon. We zijn zeer mijnbouw vriendelijk in deze gemeenschap. " Dat is nog een understatement. Subsidies burgemeester Joe Murrietta terug uit Vietnam, nadat zij gewond op het Vierde van juli 1968 met een Purple Heart en begon te werken op uranium anaconda's fabriek in Grants, New Mexico. Hij werkte voor Anaconda en ARCO vijftien jaar voordat het uranium boom in zijn stad eindigde. "We kunnen de mijnbouw te behandelen, en we kijken ernaar uit om het te hebben terug," Murrietta ons verteld. De burgemeester vertrouwt de hele gemeenschap zou uranium mijnwerkers weer van harte welkom.

Subsidies City Manager Bob Horacek werkzaam in een uranium molen, als een studente vijfentwintig jaar geleden, en herinnerde zich was het een mooie bron van inkomen te helpen hem te betalen collegegeld. "Wij zijn uiteraard op zoek zijn naar werk," vertelde hij ons. "Het is een pro, en economisch kunnen we de hogere inzet betaalde banen." Gevraagd naar een bedrijf, waarin werd aangekondigd kan een molen te bouwen, eventueel in Cibola County, Horacek snel gereageerd: "Ik wil graag met hen te bezoeken." Staat Senator Joseph A Fidel, een democraat die wijk 30, die Cibola and Socorro provincies, spitste tijdens ons interview, toen spraken we over van uranium in zijn graafschap omvat, "Ik zou blij te hebben mijnbouw terugkomen. Het zou zeer positief economisch. "

We praatten over milieu-activisten. Senator Fidel verklaarde: "Als er protesten, ze komen van buitenstaanders, uit Taos of andere delen van dit land." Mevrouw Gonzales overeengekomen "Er zullen geen protesten uit de lokale gemeenschap. De mijnen geest leeft nog steeds in deze stad. " Deze echo staat senator Leavell opmerkingen, in het tweede deel van deze serie, 'De meeste demonstranten komen uit San Francisco, DC en Santa Fe. " Fidel concludeert: 'De gemeenschap zal zeer ondersteunend van uranium mijnbouw. Mensen zullen coöperatieve en positief zal reageren, wanneer de tijd komt. "

Elk van de politici geïnterviewd waren voorzichtig maar optimistisch. Subsidies, was New Mexico zwaar getroffen. Zoals met de Gouverneur van Wyoming, die eigenlijk verteld uranium bedrijven op te zetten of opsluiten, zijn New Mexicaanse beslissers wachten om rechtstreeks te horen uit uranium bedrijven. Zijn ze echt? Fidel heeft opgemerkt, "Ik denk dat het zal concretiseren in iets serieus." Immers, kan de provincie zitten op honderden miljoenen ponden van niet-geïnde uranium. Meer dan 340 miljoen pond, mogelijk veel meer, van uranium werd geproduceerd voor de mijnbouw kwam tot stilstand in de twintig jaar durende droogte. 'We hebben veel van uranium, "zei Senator Fidel. "De provincie heeft goede mogelijkheden."

Copyright © 2007 van StockInterview, Inc All Rights Reserved.

No comments:

Post a Comment