Microfinanciering Business Model

"Microfinanciering" wordt vaak gedefinieerd als financiële diensten voor arme klanten met een laag inkomen. In praktijk heeft de term is vaak gebruikt eng naar leningen en andere diensten verwijzen van aanbieders die zich identificeren als "instellingen voor microfinanciering (MFI's). Deze instellingen vaak de neiging om nieuwe business-modellen gebruik ontwikkeld in de afgelopen 30 jaar zeer kleine leningen leveren aan onbezoldigd kredietnemers, waarbij weinig of geen zekerheden. Deze methoden
Aangaan ervan, indien MFI's

MFI ontstaan toen het gebrek aan toegang tot krediet voor de armen is te wijten aan praktische problemen als gevolg van de discrepantie tussen de wijze van exploitatie, gevolgd door financiële instellingen en de economische kenmerken en de financiële behoeften van huishoudens met lage inkomens. Bijvoorbeeld, commerciële leningen instellingen eisen dat de kredietnemers een stabiele bron van inkomsten, waarvan de hoofdsom en de rente terug kunnen worden uitbetaald volgens de overeengekomen voorwaarden te hebben. Echter, het inkomen van veel huishoudens zelfstandigen niet stabiel is, ongeacht haar omvang. Een groot aantal kleine leningen zijn nodig om de armen te dienen, maar kredietverstrekkers liever te maken met grote leningen in kleine aantallen voor administratiekosten te minimaliseren. Ze kijken ook voor zekerheden met een duidelijke titel - die niet veel huishoudens met lage inkomens te doen. Naast bankiers de neiging om huishoudens met lage inkomens een slechte instelling van buitengewoon hoge risico monitoring van informatie kosten voor het functioneren ervan.

Microkrediet is een integraal onderdeel van microfinanciering, is de uitbreiding van zeer klein leningen (microkredieten) aan mensen die in armoede zijn ontworpen om het ondernemerschap te bevorderen. Deze personen niet over een onderpand, stabiele werkgelegenheid en een controleerbare krediet geschiedenis en daarom kan niet eens aan de meest minimale kwalificaties om de toegang tot de traditionele krediet te krijgen.

Business Model voor krijgen financieel levensvatbaar

De afgelopen tien jaar echter, succesvolle ervaring in het verstrekken van financiering aan kleine ondernemer en producenten aantonen dat arme mensen, wanneer toegang krijgen tot responsief en tijdig financiële diensten tegen marktconforme tarieven, terug te betalen hun leningen en de opbrengst gebruiken om hun inkomen en vermogen te verhogen. Dit is niet verwonderlijk, want het enige realistische alternatief voor hen is het lenen van informele markt tegen een rente veel hoger ligt dan de marktrente. Communautaire banken, NGO's en het gewone spaar-en kredietinstelling groepen over de hele wereld hebben aangetoond dat deze micro-leningen kunnen winstgevend zijn voor leners en voor de kredietverstrekkers, waardoor microfinanciering een van de meest effectieve vermindering van de armoede strategieën.

In de mate dat instellingen voor microfinanciering financieel haalbaar geworden, zelf ondersteunen en een integraal onderdeel van de gemeenschappen waarin zij actief zijn, hebben ze de potentie om meer middelen aan te trekken en uit te breiden dienstverlening aan cliënten. Ondanks het succes van instellingen voor microfinanciering, slechts ongeveer 2% van de wereld ongeveer 500 miljoen kleine ondernemer geraamd op toegang tot financiële diensten.

De Grameen Bank, die is een synoniem voor microfinanciering, maakt kleine leningen aan de arme zonder onderpand. Opgericht in 1976, de Grameen Bank (NL) heeft meer dan 1000 vestigingen (een tak omvat 25-30 dorpen, ongeveer 240 groepen en 1200 leners) in elke provincie van Bangladesh, lenen groepen in 28.000 dorpen, 12 lakh kredietnemers met meer dan 90% wordt vrouwen. Het heeft een jaarlijks groeipercentage van 20% in termen van haar kredietnemers. Het belangrijkste kenmerk is de opbrengst van leningen, die zo hoog is als 98%. Een nog meer interessante functie is de ingenieuze wijze van bevordering van krediet zonder dat een "zakelijke zekerheden". De Grameen Bank leningen systeem is simpel maar effectief. Het systeem van deze bank is gebaseerd op het idee dat de armen vaardigheden hebben die onderbenut zijn. Een groep op basis van krediet-benadering wordt toegepast, waarin de peer-pressure binnen de groep te zorgen voor de kredietnemers volgen en ga er voorzichtig bij het voeren van hun financiële zaken met een strikte discipline, zorgen voor aflossing en uiteindelijk waardoor de kredietnemers een goede kredietwaardigheid te ontwikkelen gebruikt.

Het business model waarop het merendeel van de Microfinance werken is solidariteit kredietverlening. Solidariteit kredietverlening is een praktijk waar leningen lenen kleine groepen collectief en leden van de groep elkaar aan te moedigen terug te betalen. Het is een belangrijke bouwsteen van microfinanciering. Solidariteit leningen verlaagt de kosten aan een gelieerde financiële instelling te beoordelen, beheren en verzamelen van leningen, en kan elimineren de behoefte aan zekerheden.

Een vroege pionier op het gebied van solidariteit leningen, Dr Muhammad Yunus van de Grameen Bank in Bangladesh beschrijft de dynamiek van de leningen die via deze manier solidair groepen:

""... Lidmaatschap van een groep zorgt niet alleen voor steun en bescherming, maar ook vlakt de grillige gedragspatronen van individuele leden, waardoor elke kredietnemer betrouwbaarder in het proces. Subtiel en soms niet-zo-subtiele 'peer pressure' blijft elke groepslid in lijn met de bredere doelstellingen van het krediet-programma .... Omdat de groep de lening goedkeurt verzoek van elk lid, van de groep morele verantwoordelijkheid neemt voor de lening. Indien een lid van de groep in de problemen komt, de groep komt meestal vooruit te helpen is. "

De hierboven aangehaalde Model helpt bij het beperken van de kans op wanbetaling. De bron van inkomsten voor de meeste microfinancieringsinstellingen (MFI's) zijn de hoge rente die ten laste van de kredietnemers, De werkelijke gemiddelde opbrengst portfolio aangehaald door het van een steekproef van 704 instellingen voor microfinanciering en die vrijwillig de verslagen die de MicroBanking Bulletin in 2006 was 22,3% per jaar. Microfinanciering instellingen kunnen verbreden hun natuurlijke hulpbronnen door het mobiliseren van besparingen, toegang tot kapitaalmarkten, leningsfondsen en doeltreffende institutionele ontwikkeling te ondersteunen. Een logische manier om de kapitaalmarkt door middel van securitisatie kraan is de corporatie die aankopen leningen die door micro-instellingen met de fondsen die door de uitgifte van obligaties op de kapitaalmarkt. Daar is een piloot atleast poging om microfinanciering portfolio securitize langs deze lijn in Equador. Als alternatief, BancoSol van Bolivia uitgegeven een certificaat van deposito die worden verhandeld in de Boliviaanse beurs. (Churchill 1996). De Stichting voor Samenwerking en Ontwikkeling van Paraguay obligaties uitgegeven om kapitaal te werven voor van micro-ondernemingen leningen (Grameen Trust, 1995). Succesvolle MFI's zoals Grameen Bank ook het genereren van inkomsten door middel van opleidingen / onderzoekprogramma's voor journalisten en aankomende MFI's.

Een ander soort van MFI in India is de bodem van ontwikkelde systeem staat bekend als Chit middelen, ze zijn het dichtst bij een bank in vele delen van India. Ze mobiliseren enorme hoeveelheden kleine besparingen en bieden dezelfde als een soort van microfinanciering. Goed gebruikt chit middelen zijn een doeltreffend instrument om onvoorziene, onverwachte en onvoorziene kosten te voldoen, vooral voor de middenklasse en kleine ondernemers. Chit fonds is een dual-purpose instrument voor zowel het opnemen en opslaan. Het heeft geen enkele financiële intermediairs. Elke chit groep is in zekere zin een zelfhulpgroep. Leden investeren een vast bedrag per maand. Deze collectie is beschikbaar voor leningen. Veilingen worden uitgevoerd elke maand. De leden die een bod op de hoogste korting te winnen. Het dividend op elke veiling is uitgedeeld aan de deelnemers van de korting (het verschil tussen de bon en het bedrag offerte), na aftrek van de groep voorman Commissie. Bonnetjes Shriram heeft meer dan 22 lakh abonnees.

Voorgestelde model voor MFI's

Als we kijken naar het feit, dat MFI rol te lenen lenen aan arme sector van de samenleving, zodat zij hun levensstandaard te verhogen en een stabiele levensstijl te bieden aan hun gezinnen, die slechts mogelijk zijn wanneer een groep lidstaten kunnen komen met een idee. Maar hoe succesvol de entiteit zal worden na de oprichting en zal resulteren in de tijdige aflossing van de lening niet kan worden gegarandeerd. Persoonlijk vind ik, in plaats van te laten de onervaren groep om te besluiten over de joint venture de hele tijd, moet MFI's of NGO's richten ondernemingen die kunnen worden ofwel een dochteronderneming van de bestaande stabiel bedrijf, of iets dat kan worden verhandeld buiten de gemeenschap, het garanderen van de doorstroming van het fondsen. Dit zal een stabiel of regelmatige bron van inkomsten voor vele huishoudens zonder de zorgen van de lening. De reden achter deze al is de kritiek achter de microkredietinstellingen. Volgens sommige deskundigen stelt dat het merendeel microkredietinstellingen zijn sterk afhankelijk van vreemd vermogen. Een studie van microkredietinstellingen in Bolivia in 2003, bijvoorbeeld, vond dat zij heel langzaam om de kwaliteit microsavings diensten leveren omdat van een gemakkelijke toegang tot goedkopere vormen van extern kapitaal.Global Data tabellen uit het Microbanking Bulletin tonen aan dat besparingen vormen een kleine bron van fondsen voor microkrediet instellingen In de meeste ontwikkelingslanden.

Omdat gebied officieren bevinden zich in een machtspositie lokaal en worden beoordeeld op terugbetaling tarieven als de belangrijkste statistiek van hun succes, ze maken soms gebruik van dwangmiddelen en zelfs gewelddadige tactieken om termijnen te verzamelen over de microkredieten. Enkele lening begunstigden gootsteen in een cyclus van schuld, met behulp van een microkrediet van de ene organisatie op rente verplichtingen na te komen van een ander.

De nieuwste zet van indian govt tot terugbetaling van de lening door de landbouwers van bepaalde segment is het gevolg van delinquentie. Om weer te vermijden dergelijke incidenten, om haar beter te investeren in de opvoeding van deze segment door het instellen van een regelmatige bron van inkomsten voor de gezinnen.

De behoefte aan technologie

Technologie in microfinanciering zal niet alleen helpen bij het terughalen van de gegevens voor verdienstelijke kredietnemers maar kunnen ook helpen bij het opsporen van de geldstroom. Theoretisch kan microfinanciering omvatten alle inspanningen om de toegang te verhogen of verbeteren van de kwaliteit van financiële diensten aan arme mensen die momenteel gebruik of kunnen profiteren van het gebruik. Bijvoorbeeld arme mensen lenen van informele geldschieters en sla met informele verzamelaars. Zij ontvangen leningen en schenkingen van goede doelen. Ze kopen verzekeringen van staatsbedrijven. Zij ontvangen overmakingen via overmaking netwerken (bijvoorbeeld Hawala). Technologie kan helpen bewaken en verbeteren van de toegankelijkheid van middelen aan de verdienstelijke deel van de samenleving en tegelijkertijd kan helpen Microfinanciering instellingen voor het meten en onthullen hun prestaties, zowel financieel als sociaal aan de overheid.

Op de lijnen van corebanking oplossingen kunnen alle MFI's in een land zijn onderling verbonden met elkaar via het netwerk dat uiteindelijk zal helpen govt. organisatie om de stroom van herkomst van de middelen volgen. Dit andere manier kunnen helpen bij AML.

Juiste Consulting kan u helpen de MFI's of NGO's te kunnen beslissen over het recht industrie die kan worden vastgesteld, die een bepaalde locatie. Het nemen van een plaats als Vidarbha rekening, die ontbreekt in de goede irrigatie faciliteiten, kan het beste worden beoordeeld op de juiste plaats voor een energiesector bedrijf om een zonne-energie systeem op te zetten zijn. Dit wordt dan financieel veel levensvatbare leningen leningen aan gezinnen van boeren worstelen, die eind-up in het betalen van hun bestaande leningen.

Besluit

Sommige waardevolle lessen kunnen worden getrokken uit de ervaring van microfinanciering operatie.

In de eerste plaats de armen terug te betalen hun leningen en bereid zijn te betalen voor een hogere rente dan de commerciële banken op voorwaarde dat de onderneming zij besluiten uit te gaan van de lening voert met succes.

Technologie moet gebruikt worden voor een goede stroomlijning van de geldstroom en tegelijkertijd het creëren van een transparant business model voor de MFI's.

Adviesbureaus moeten gebruikt worden om besluiten of de oprichting van een grootschalige industrie is beter voor het verstrekken van stabiliteit segment richten.

No comments:

Post a Comment