Belangrijke informatie voor Britse expats in Frankrijk

Belasting-en estate planning zijn prominent aanwezig in de lijst van prioriteiten vele financieel veilig expatriate inwoners van Frankrijk. De Napoleontische code die de grondslag van het erfrecht in Frankrijk vormen produceert een fiscale successierechten omgeving die volkomen vreemd is aan de meesten van ons. We koesteren ons recht om ons landgoed te verlaten voor degene die we willen, en zijn niet blij te ontdekken dat in Frankrijk onze keuze is strikt gereglementeerd. Erger nog, onze echtgen
Er zijn drie belangrijke belastingen die de onbeschermde hoofdstad van zelfs de matig welgestelde expats in Frankrijk bedreigen. Inkomstenbelasting; vermogensbelasting en successierechten zijn allemaal in de rij voor een stukje van onze hoofdstad, en als we geen stappen ondernemen om te voorkomen dat ze kunnen ernstig inbreuk te maken op onze netto waard. Steeds vindingrijk in termen van persoonlijke financiën, de Fransen hebben meer geëvolueerd de afgelopen decennia en de gestroomlijnde een product dat in staat is om zowel de bescherming van geaccumuleerde rijkdom en de bevordering van de ontwikkeling voor de toekomst genieten van de erfgenamen van de belegger. Effectief een investering in een levensverzekering wrapper, heeft dit product is zo succesvol dat er vandaag meer dan 1,3 biljoen geïnvesteerd in Assurance Vie-beleid. Meer dan 22 miljoen individuen en koppels hebben of geïnvesteerd forfaitaire bedragen of opslaan regelmatig gebruik maken van dit instrument.

Om te begrijpen het succes van dit product moeten we niet verder dan de belastingvoordelen die het biedt kijken. Noch de Franse vermogenswinstbelasting, noch de inkomstenbelasting gelden, terwijl de middelen blijven binnen het beleid en niet uit de markt worden gemaakt. Zelfs wanneer een bedrag dat is alleen de groei-element ingetrokken, is vervolgens onderworpen aan de inkomstenbelasting, so Bijvoorbeeld als uw portefeuille van activa gehouden binnen het beleid had verdubbeld in waarde slechts voor 50% van de terugtrekking zou worden belast; de resterende 50% zou de belasting vrij. Belastingen op de winst wordt geheven over een glijdende schaal, afhankelijk van hoe lang het beleid in werking is geweest. Nominaal belastingtarief is 35% voor een beleid dat minder dan 4 jaar oud, 15% voor het beleid tussen de 4 en 8 jaar oud en dan 7,5% voor alle beleidsterreinen meer dan 8 jaar oud. Ofschoon dit bestraffende lijken voor de eerste vier jaar, dan kunt u kiezen om de winst heeft toegevoegd aan uw belastbaar inkomen en verklaarde via uw jaarlijkse belastingaangifte, waardoor het onderworpen aan belasting op uw geldende tarief. Dit is duidelijk voordeel zijn als je een relatief laag inkomen. Als een extra prikkel te laten uw geld groeien gedurende ten minste acht jaar, is er een jaarlijkse belastingvrije som van 4.600 euro (alleenstaanden) of 9.200 euro (echtpaar). Deze vergoeding heeft betrekking streng om kapitaal te doen binnen het beleid, dus afhankelijk van de groei genoten tijdens de investeringsperiode is een relatief grote onttrekkingen kan volledig vrij van inkomstenbelasting worden gemaakt. Een eigenaardigheid van de Franse belastingstelsel kan veel werk het voordeel van de belegger met een Assurance Vie beleid. De acht jaar wachttijd voor de meest voordelige fiscale regime wordt beheerst door wat bekend staat als de belasting klok. Dit begint te tikken op initiatief van het beleid, ook als de aanvankelijke investering is een relatief kleine hoeveelheid. Het is misschien niet verstandig om dit systeem te testen tot het uiterste, maar als zeggen dat 100 000 euro geïnvesteerd op dag een, en nog eens EUR 200, 000 jaar later, zou de volledige portefeuille nog steeds onderworpen aan de laagste belastingtarieven na jaar acht .

De baten van Assurance Vie beleid zijn niet beperkt tot de inkomsten-of CGT. In Frankrijk successie belasting is die vergelijkbaar met onze successierechten, maar het werkt in een iets andere manier. In het Verenigd Koninkrijk successierechten wordt geheven over de boedel van de overledene, terwijl in Frankrijk de successie belasting wordt geheven op de begunstigde (n) van het landgoed. Elke verschuldigde belasting is afgetrokken door de notaris van de inkomsten uit het testament. De opbrengsten uit Assurance Vie beleidsaspecten die grotendeels negeren erfrecht en successie belasting. Een aantal begunstigden kan ontvangen tot maximaal EUR152, 500 geheel gratis van de belasting, en slechts 20% betalen over de eventuele verdere ontvangen bedragen. Hoewel recente wijzigingen in de fiscale regeling ten aanzien van echtgenoten en kinderen hebben een aantal van dit voordeel ondermijnd, is er nog een grote belastingbesparing worden gemaakt als opgezadeld legaten aan verbonden begunstigden, zoals vrienden of stap-voor kinderen, die normaal belasting betalen 60% . Er zijn beperkingen aan deze fiscale vrijgevigheid evenwel, het beleid moet worden opgezet en gefinancierd voordat de verzekerde de leeftijd van 70 jaar. Na deze leeftijd is het fiscaal voordeel beperkt is tot een totaal van EUR30, 500 van het gecombineerd alle begunstigden.

Er bestaat een enorm scala aan middelen om te kiezen van. De meeste Assurance Vie aanbieders zal zo divers is een keuze als ze kunnen, variërend van de standaard aandelen tot grondstoffen en andere vastrentende producten. Ook zal er een aantal risico's op te bieden voor alle catering van de meest voorzichtige tot zeer avontuurlijk. Daar zijn een klein aantal verzekeringsmaatschappijen biedt nu fondsen die een groot percentage van uw kapitaal te beschermen en opgebouwde winnen.

Van groot belang is voor de buitenlandse investeerder is het potentiële voordeel van het starten van een Assurance Vie-beleid voordat hij inwoner van Frankrijk. Zoals de zaken thans staan, zal een dergelijke investering niet worden onderworpen aan de normale beperkingen op de hoeveelheid die mag worden vermaakt aan elke begunstigde bij overlijden van de verzekerde. Dit is vanzelfsprekend van groot voordeel als er een relatief grote troef te geven, en een klein aantal potentiële begunstigden. Er is geen garantie dat deze maas in de wet zal blijven unplugged voor altijd, maar wijzigingen in Assurance Vie wetgeving vaak niet worden achteraf, dus het is te hopen dat het beleid begonnen in het verleden en de nabije toekomst zou worden beïnvloed.

In het algemeen, de waarde van een Assurance Vie beleid is rekening gehouden met vermogensbelasting berekeningen, maar er zijn ook omstandigheden waarin Assurance Vie kan helpen verzachten belastingplicht. Dit is waarschijnlijk het beste uitgelegd worden met behulp van een voorbeeld. Als u een grote cash bedrag, laten we zeggen 500, 000 die op depositorekeningen bij een bank, zal dit bedrag uiteraard worden toegevoegd aan uw vermogen fiscale berekening samen met de waarde van goederen en bezittingen. De rente-inkomsten zal ook worden onderworpen aan jaarlijkse belastingaangifte, en worden geteld als inkomen. Als u dit bedrag binnen een Assurance Vie investeringen en daar achterlaten, je bent niet het genereren van inkomsten uit en het is niet belast. Als u weinig andere inkomsten U kunt vervolgens een andere Franse financiële instrument, de Bouclier Fiscal, om ervoor te zorgen dat uw totale fiscale factuur, met inbegrip van residentiële belasting en vermogensbelasting, niet 50% van uw inkomen overschrijden. Als u actief rijk en inkomen slecht is, kunt u strategisch te beperken uw aanslagbiljet op deze manier.

Er is een laatste punt in gunste van Assurance Vie. Sommige verzekeringsmaatschappijen woonplaats buiten Frankrijk hebben de Franse conforme Assurance Vie producten aan de Britse expat aan te bieden. Volgens de voorwaarden van het nieuwe dubbelbelastingverdrag tussen het VK en Frankrijk, de contracten zijn aangegaan op basis hiervan zal niet onderworpen aan de vermogensbelasting voor het eerste vijf jaar van ingezetenschap in Frankrijk.

No comments:

Post a Comment