Omgaan Money Matters met je geliefden

Praten geldzaken met vrienden en familie is altijd een gevoelig onderwerp. Als ze vragen om geld te lenen van je, dat je meteen denkt dat het uw plicht hen te helpen. Maar vaak tijden, om aan deze slechts leidt kwetsen jezelf. Probeer rationeel blijven als het gaat om dit soort dingen en analyseren van alle betrokken factoren.

1. Analyseer de situatie met zowel uw hart en verstand. Misschien krijg je emotionele, maar probeer niet de logica te verliezen.

Als u denkt dat het goed en verstand
2. Krijg een andere persoon van het advies. Een derde persoon blijft neutraal en geeft vaak objectief advies. Deze persoon kan een ander familielid of vriend te worden.

3. Wees niet bang om nee te zeggen tegen die persoon. Als dat kunt u zien dat leningen persoon verhouding kan geen goed idee na alle, aarzel dan niet aan hem / haar dan weten. Immers, is het uw geld. Als u nodig hebt, roep de hulp in van anderen.

Maar wanneer u ervoor kiest om een verzoek in de steek gelaten, het te doen op een gevoelige en attente manier. Laat de persoon weten dat het niet hem of haar dat u bent te ontkennen, maar gewoon de aanvraag.

4. Het lenen van geld kan worden terugbetaald door het geven van een cadeau. Als u ervoor kiest om die persoon geld uit te lenen, laat ze weten dat zodra hun financiële situatie verbetert in de toekomst kunnen ze je terug te betalen met een cadeaubon voor hetzelfde bedrag.

5. Om veilig te zijn, kunt u een contract ondertekenen. Dit helpt vooral als je uitlenen grote sommen geld. Dit kan er toe bijdragen dat u uw geld terug te krijgen ook in de toekomst.

No comments:

Post a Comment